Pagini

joi, 20 august 2015

Scrierea si pronuntarea

Scrierea in limba sanscrita in comunitatea din care fac parte (sahaja yoga) este denumita brahmin in fond asa se numeste scriptul brahmin este si frumos estetic si vizual confera echilibru. Aceasta scriere receptioneaza vizual tonurile si sunetele aceste limbi deci cu alte cuvinte daca vom incepe sa invatam sa scriem vom incepe sa invatam si sunetele acestei limbi.
Aceste sunete ca si in orice alta limba se imparte in doua mari categorii vocale si consoane. Trebuie stiut ca nu este atat de complicat precum pare e plin internetul de limba sanskrita scrierea acestor litere cel mai usor de invatat o gasiti la acest link
Daca dati clic pe o litera va intra un camp gol si acolo primul rand va scrie "show how to write" trad: "arata cum se scrie" dar puteti da click pe celalalte ca sa auziti si cum se pronunta. Problema in scriere o veti gasi la conjunctii adica exista litere create cu mai multe consoane intr-una aici necesita putina rutina.
Acum daca dati clic pe poza alaturata veti observa ca in partea de sus sunt vocalele care nu prezinta nici o complicatie putin mai jos gasiti consoanele impartite in cinci grupe conform rostiri lor.
Prima grupa va fi gutural adica din fundul guri vor fi sunete adanci rostite din adancime
A doua va fi rostit din palatul guri asica putin mai sus de gutural.
A treia grupa cerebral numit se va gasi circa la mijlocul guri
A patra intre dinti
Si a cincea intre buze 
Si partea a doua 
Asa ar pute fi simplu de invatat de scris si de rostit cuvinte in limba sanskrita 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu